جمعه, 08 شهریور 1398 ساعت 11:05

آیا گوشی موبایل و تلفن همراه به آنتی ویروس نیاز داره؟

خلاصه مطلب: امروزه نرم افزارهای امنیتی برای تلفن های همراه فراگیر شدن و خیلیا روی موبایلاشون آنتی ویروس نصب می کنن. ولی آیا گوشی موبایل واقعا نیاز به آنتی ویروس داره؟

خیلی از افراد هستن که تا یه اتفاقی واسه موبایلشون می افته، سریعا میگن که ویروسی شده یا دنبال نصب بهترین آنتی ویروس ها هستن که مبادا براشون اتفاقی بیفته. اما واقعا تلفن همراه نیاز به آنتی ویروس داره؟ خب برای پاسخ به این سوال بهتره اول ببینیم ویروس کیه و کارش چیه، به جای اینکه تا اتفاقی می افته همش بگیم ویروسی شده surprised به زبان ساده، ویروس برنامه یا نرم افزاری است که می تونه تو عملکرد یه دستگاه کامپیوتری از طریق راه های مختلفی مثل تکثیر کردن خودش، سرقت اطلاعات، استفاده از منابع سخت افزاری و ... اختلال ایجاد کنه و چون این کارای بد رو انجام میده، بهش بد افزار هم میگن!

آیا گوشی های موبایل ویروسی میشن؟

توی دنیای کامپیوترها، امنیت به صورت قطعی و کامل وجود نداره و هر دستگاه بدون در نظر گرفتن سیستم عاملش؛ ممکنه ویروسی بشه. البته از این حرف نباید اینطور برداشت کرد که همه جا ناامنه و هر لحظه یکی در کمینه که دستگاه شما رو آلوده کنه، اطلاعات شما رو سرقت کنه و ... پس لطفا جوگیر نشین و از این حرف برداشت اشتباه نکنین! یه سری از افراد هم این وسط هستن که کاسه ی داغ تر از آش میشن و میگن اندروید سیستم عامل ناامنیه و ios سیستم عامل امنیه و ... اما بگذارین واقع بین باشیم. جدا از مباحث امنیتی یک سیستم عامل و ضعف های اون، یکی از مهم ترین مسائلی که باعث میشه یه سیستم عامل یا نرم افزاری ناامن باشه، میزان محبوبیت اونه. امروزه اغلب تلفن های هوشمند اندرویدی هستن پس اگه شخص یا گروهی بخواد ویروس یا بدافزاری تولید کنه، مطمئنا برای اون سیستم عامل و نرم افزاری تولید می کنه که جامعه آماری بیشتری داره و افراد بیشتری از اون استفاده می کنن تا نتیجه ی بیشتری از کارش بگیره. اگه برای ios هم ویروس و بدافزار های زیادی نوشته بشه، اونوقت اون سیستم عامل هم ناامن تلقی میشه!

این مسئله بین کامپیوترها نیز صادقه و اگه شخصی میگه سیستم عامل ویندوز ناامنه، به خاطر اینه که بیشتر افراد از سیستم عامل ویندوز استفاده می کنن و به همین خاطر بیشتر ویروس ها و بدافزار ها برای این سیستم عامل نوشته میشن و در نتیجه میگن ویندوز ناامنه نه اینکه ویندوز، اندروید یا هر سیستم عامل دیگه ای به خودی خود ناامن باشه و از وقتی شما اون رو نصب و استفاده می کنین همراه خودش یه دنیا ویروس و بدافزار آورده باشه که بخواد دستگاه شما رو آلوده کنه و ...! با همه ی این تفاسیر، شرکت های سازنده ی سیستم عامل ها نظیر اندروید، ویندوز، ios و ... همیشه در تلاش هستن که نرم افزار خودشون رو با ارائه ی آپدیت های مختلف امن تر کنند و همینطور کشکی هم نیست که یه چیزی رو با دو کلمه ناامن تلقی کنیم و با یه اتفاق و اختلالی بگیم که دستگاه ویروسی شده laughing

آیا موبایل و تلفن همراه به آنتی ویروس نیاز داره؟

ویروس ها به راحتی می تونن از یه دستگاه به دستگاه دیگه منتقل بشن و اونجا هم خودشون رو تکثیر کنن ولی اگه موبایل خودمون رو به یه کامپیوتر ویروسی وصل کنیم، آیا اونم آلوده میشه؟ این سوالیه که اغلب افراد می پرسن و در جوابش باید بگم نه! وقتی یه ویروسی برای یه سیستم عامل نوشته میشه (مثلا ویندوز)؛ روی همون سیستم عامل کار میکنه و نمی تونه روی اندروید یا ios کار بکنه.

ویروس های موبایل دقیقا چه کاری انجام میدن؟

ویروس های موبایل اغلب کارشون اینه که اطلاعات کاربران رو سرقت کنن یا همش روی گوشی اشخاص تبلیغات مختلفی رو نشون بدن به طوری که طرف رو کلافه و از کار کردن با گوشی منصرف کنن foot-in-mouth البته برنامه های رایگانم هستن که همراه خودشون تبلیغاتی رو ارائه میدن و بحث اونا جداست. این برنامه ها چون از کاربر برای استفاده هزینه ای دریافت نمی کنن، هنگام استفاده تبلیغاتی رو نشون میدن که حداقل برنامه نویس های اون برنامه از این طریق یه نونی در بیارن! متاسفانه یا خوشبختانه چون توی ایران قانون کپی رایت وجود نداره، شما با یه جستجوی ساده توی گوگل می تونین نسخه ی پولی یا مود شده ی اغلب برنامه هارو پیدا کنین و با دانلود از سایت های معتبر ازشون استفاده کنین. اگه هم میخواین قانونی استفاده کنین که باید یکم دردسر بکشین و با دور زدن تحریم ها هزینه کنین.

ویروس های موبایل غیر از سرقت اطلاعات و تبلیغات، اثرات منفی دیگه ای هم به دنبال خودشون دارن و منابع سخت افزاری سیستم رو الکی مشغول می کنن که این کار باعث کاهش سرعت دستگاه و مصرف بیشتر باتری میشه. البته این نکته رو هم بگم که اگه بعد از مدتی گوشی شما کند شد و باتری بیشتر مصرف کرد، دلیل نمیشه که حتما ویروسی شده باشه.

مسئله ی کند شدن و مصرف باتری به چیزای زیادی بستگی داره ولی بیشتر به سخت افزار و نرم افزار موبایل و طرز استفاده ی شخص مربوطه. اغلب افراد مثل تراکتور از گوشی استفاده می کنن، یه دنیا نرم افزار بیخودی نصب می کنن، یه عالمه برنامه ی فعال توی پس زمینه دارن و ... اونوقت انتظار دارن اون گوشی بیچاره مثل روز اولش کار کنه و آخ هم نگه، حالا اگه اون گوشی هم سخت افزار و باتری ضعیفی داشته باشه که دیگه واویلا... surprised این نکته رو هم بگم که آنتی ویروس ها و نرم افزارهای امنیتی پردازش های زیاد انجام میدن و از سخت افزار دستگاه به مقدار قابل توجهی استفاده می کنن، پس اگه موبایل شما سخت افزار ضعیفی داره؛ نصب آنتی ویروس باعث میشه که دستگاهتون سنگین تر و کندتر بشه wink

آیا موبایل و تلفن همراه به آنتی ویروس نیاز داره؟

چرا شرکت های امنیتی برای تلفن های هوشمند آنتی ویروس می سازن؟

امروزه گوشی های هوشمند فراگیر شدن و یه موبایل دست بچه 8 ساله تا پیرزن و پیرمرد 85 ساله هست، هر روز هم اخباری راجب هک شدن گوشی اشخاص مختلف و ... شنیده میشن. خب وقتی همه ی شرایط فراهمه، شرکت ها نرم افزارهای امنیتی و آنتی ویروس های مختلفی رو برای موبایل می سازن و به قیمت های وحشتناکی میفروشن، کاربران هم به خاطر کمبود اطلاعات در این زمینه و ترس از ویروسی شدن موبایلشون؛به راحتی متقاعد میشن که یه آنتی ویروس تهیه کنن.

آیا نصب آنتی ویروس روی موبایل ضروری است؟

ویروس ها و بدافزارها اغلب مواقع برام عموم افراد جامعه نوشته میشن و این عموم افراد جامعه هستن که انواع و اقسام آنتی ویروس ها و نرم افزار های امنیتی رو تهیه و استفاده می کنن، ولی چرا؟ چون افراد سودجو از جهل و بی اطلاعی عموم افراد جامعه استفاده می کنن و با ساخت ویروس ها، بدافزارها، باج افزارها و ... از مردم بی اطلاع سوءاستفاده می کنن. این وسط هم که شرایط برای شرکت های امنیتی فراهمه، با ساختن آنتی ویروس ها و انواع و اقسام نرم افزار های امنیتی، پول خوبی از عموم افراد جامعه به جیب می زنن!

همونطور که قبلا گفتم، توی دنیای کامپیوترها امنیت به صورت قطعی و کامل وجود نداره. شما نمی تونین با نصب یه آنتی ویرویس یا حتی بهترین آنتی ویروس خیالتون از بابت امنیت دستگاه راحت باشه، چون غیر از ویروس ها و بدافزارها، راه های مختلف دیگه ای برای نفوذ به دستگاه شما وجود داره مثل شبکه های وای فای، روش های مهندسی اجتماعی، انتشار بدافزارها در قالب برنامه ها و بازی های جذاب (مثل برنامه هایی تحت عنوان هک تلگرام، دوربین لخت کن، ممبر و لایک و فالوور و ... رایگان) و خیلی از روش های دیگه، پس بهتره خودتون رو توی دنیای آنتی ویروس ها و نرم افزارهای امنیتی سردرگم نکنین و دنبال افزایش اطلاعات خودتون و یه راه بهتر بگردین. ولی چه راهی؟ خب از قدیم گفتن پیشگیری بهتر از درمانه smile شما با انجام کارهای ساده می تونین خودتون رو از نصب انبوه نرم افزار های امنیتی و آنتی ویروس ها بی نیاز کنین که چندتاشون رو براتون میگم:

  1. اولا این طرز فکر رو کنار بگذارین که تا یه اتفاق برای گوشیتون افتاد، حتما ویروسی شده و ...!
  2. جوگیر نشین! فکر نکنین از اطلاعات راکتورهای هسته ای داخل گوشیتون نگه داری می کنین و هرلحظه ممکنه یکی گوشی شما رو هک کنه و ...!
  3. گدای نرم افزار نباشین! دیدیدن بعضی افراد رو تا پیش دوستشون میرن؛ سریعا موبایلشون رو در میارن و میگن «برنامه چی داری رو گوشیت؟ فرقی نمی کنه، برام همش رو بفرست بعدا خودم می بینمشون!». به این افراد میگن گدای نرم افزار! هر نرم افزاری رو از هرکسی یا از هرجایی دانلود و نصب نکنین. نرم افزار های گوگل زننده مثل هک تلگرام و دوربین لخت کن و ... رو نصب نکنین چون اینا خودشون ویروس هستن و از جهل شما استفاده می کنن تا اطلاعات شما رو سرقت کنن.
  4. برنامه ها رو از منابع معتبر نصب کنین. معتبرترین منبع دانلود نرم افزار برای گوشی های اندرویدی، فروشگاه گوگل پلی (Google Play Store) و برای گوشی های ios هم فروشگاه خود اپل موسوم به اپ استور (App Store) است. البته توی همین منابع معتبر هم نرم افزارهای مخرب وجود داره که شرکت های گوگل و اپل هرساله به شکل قوی تر و جدی تر باهاشون مقابله می کنن. بعد از این دو منبع می تونین از فروشگاه ها و یا سایت های معتبر دیگه برای دانلود و نصب برنامه ها استفاده کنین.
  5. اطلاعات خودتون رو در مورد مبانی امنیت در دنیای تکنولوژی بیشتر کنین تا کمتر توی دردسر بیفتین!
آخرین ویرایش در سه شنبه, 26 بهمن 1400 ساعت 16:17
محتوای بیشتر در این بخش: آموزش نصب بازی های دیتا دار اندروید »

نظر دادن

پر کردن بخش های ستاره دار (*) ضروری است! لطفا هنگام ارسال نظرات خود، عفت کلام را نیز رعایت فرمایید 😀