شنبه, 16 شهریور 1398 ساعت 16:29

زندگی در فضای مجازی؛ فرصت یا معضل؟ قسمت اول (تلگرام)

خلاصه مطلب: این روزا شاهد این هستیم که آدما توی موبایل هاشون و تلگرام غرق شدن. حال نیم نگاهی میندازیم به اینکه آدما چطوری تلگرام رو از فرصت به معضلی در زندگیشون تبدیل کردن!

امروزه بحث درمورد فضای مجازی توی دنیا خیلی داغه، مخصوصا داخل ایران. بعضیا اونو خوب، بعضیام بد، بعضیام کلا تکنولوژی و موبایل و اینترنت رو مایه ی فساد میدونن! توی ایران بازار فضای مجازی هرروز داغ و داغ تر میشه و یه سریام هستن که این وسط از آب گل آلود ماهی میگیرن. اگه توی اینترنت در مورد فضای مجازی یا شبکه های اجتماعی جستجو کنین، با کلی مطلب رو به رو میشین که از خوبی ها و بدی های فضای مجازی میگن و اتفاقات تلخ و ناگواری که توی اون رخ میده و ...! توی این مطلب قرار نیست مثل یه جامعه شناس یا روانشناس از خوبی ها و بدی های فضای مجازی بگیم و نقدش کنیم، بلکه قراره بریم سراغ معضلاتی که توسط خود کاربران در فضای مجازی درست شده و بعد میان میگن مجازی بده و فلانه و ...!!!

یه شخص متشخصی یه روزی روزگاری گفته:

«انسان موجودیست پراز غرور، تعصب، کینه، خودبینی، خودپرستی، احساسات و عواطف شخصی، عقاید افراطی و ... پس قبل از برقراری ارتباط با این موجود، حسابی مراقب باش laughing»

نتیجه ی اخلاقی اینکه توی این مطلب قراره انگشت انتقاد رو بگیریم سمت خیلی از افراد و خیلی چیزا، پس اگه جایی احساس کردین که به شما و رفتارها و عقاید و ... تون برخورده یا داره بر میخوره، برین یه لیوان آب قند بخورین، آرامش خودتون رو حفظ کنین، یاد مطلب بالا بیفتین و منو از روی احساسات شخصی، غرور، تعصب و ... خودتون نقد نکنین و فحش ندین smile

 

یه زمانی فیسبوک، یاهو مسنجر و چت روم ها اوج ارتباطات توی فضای مجازی بودن و اغلب افراد با یه اینترنت لاکپشتی کلی تلاش میکردن که با وارد شدن توی شبکه های مجازی، نهایتا یه دوست دختر پیدا کنن و همه ی این چیزایی که ههمون تجربه کردیم wink کم کم شبکه های اجتماعی هم ظهور کردن مثل نیمباز (Nimbuzz) رو گوشی های نوکیا و چت روم سامسونگ و ... که جاشون رو به شبکه های اجتماعی جدید مثل وایبر، واتس اپ، لاین و بقیه ی شرکا دادن. تکامل شبکه های اجتماعی همینطور ادامه داشت و بعضی از گونه ها منقرض شدن، بعضیام هنوز به بقای خودشون ادامه میدن و بعضیام مثل تلگرام، اینستاگرام و اسنپ چت و بقیه شرکا دارن توی ایران حسابی جولان میدن!

زندگی در فضای مجازی (بی تالک)

جا داره یادی کنیم از برنامه ی بی تاک (Bee Talk) که ملت همیشه در صحنه توش حضوری پررنگی داشتن، اونم بخاطر اینکه میتونستی افراد نزدیکت رو پیدا کنی و بهشون پیام بدی و خودتون دیگه بقیش رو حدس بزنید wink حالا جالبیش اینجا بود که مثلا یکی نزدیک خودت نوشته بود سارا 18 ساله از فلان جا، سینگل و ... بعد آخرش میفهمیدی که ایشون اکبری آمیرزا هستن از بچه های محله ی چاله میدون foot-in-mouth البته این برنامه دیگه تخلیه شده و توش چندتا دختر و پسر هستن که اغلب اکانت هاشون فیکه و خلاصه یه گروه پسر دارن مخ همدیگه رو میزنن laughing

پ.ن: یه دقیقه سکوت به خاطر دختر و پسرایی که توی این پیام رسان هزار چهره شکست عشقی خوردن و با احساسات لطیفشون بازی شد frown

بعد از این قضایا، کم کم رد پای تلگرام توی ایران پیدا شد و اکثریت به این پیام رسان هجوم بردن و ملت همیشه در صحنه؛ یه شبه حماسه ای جدید خلق کردن و این پیام رسان رایگان رو به اوج رسوندن surprised خب بریم چندتا از این معضلاتی که کاربران توی این پیام رسان ایجاد کردن رو ببینیم و یه انتقاد تندی هم بکنیم!

زندگی در فضای مجازی و تلگرام

یه زمانی هرنفر چندتا سیم کارت میخرید تا چندتا حساب تلگرام داشته باشه ولی با ظهور برنامه هایی که شماره های مجازی در اختیار کاربران قرار میدن، دیگه هرکسی یه گونی اکانت تلگرام داره و متاسفانه اون اصالت دیگه توی حساب های تلگرامی وجود نداره... این وسط خیلیام هستن که یه در و دکونی برای خودشون باز کردن و شروع به خرید و فروش اکانت مجازی کردن، تازه واردا هم دنبال جزوه میگردن تا ساخت انواع و اقسام شماره های مجازی رو یاد بگیرن و به هر نوعی شده وارد این کسب و کار کثیف بشن money-mouth ملت ساده، جاهل و کم اطلاع هم توی دام این کاسب ها می افتن و پولاشون رو توی جوب آب میریزن!

زندگی در فضای مجازی و تلگرام

یکی از ویژگی های باحال تلگرام همین قابلیت ساخت کانال و گروه بود که اونم به لطف ملت همیشه در صحنه خز شد! امروزه اینقدر گروه ها و کانال های تلگرامی تو انواع و اقسام مختلف زیاد شده و اینقدر محتوای بووووووق شر (ای بابا، سانسورچیا نمیگذارن رک حرف بزنم laughing) پخش میکنن که نگوووو! این ویژگی باعث تولید روزافزون هکرها و متخصص های امنیت حرفه ای شده که خرشون تو این زمینه خیلی میره، ماهم نمیدونیم موقع مدارس باید صبح زود بلند بشن برن مدرسه و سر صف و مراسم صبحگاه وایسن cool

یه سریام به قول خودشون دلنوشته میگذارن ولی بازم ما نمیدونیم این نوشته های تکراری تو هر کانال و پیج و وبلاگی هست! بعضیام تو مجازی یه مخ زدن یا مخشون زده شده، بعد که شکست عشقی خوردن؛ اومدن یه کانال آه و ناله زدن و پست هاشون برای خودشون و مخاطب هاشون اینقدر سوزناکه که آدم دلش میخواد بگه: «خواهر من، برادر من، بیا من اصلا دوست پسرت/ دخترت میشم! بیا من اصلا همون عشق واقعی و حقیقیت میشم! بیا اصلا من میام میگیرمت یا زنت میشم! بیا اصلا من همدم و مونس شب های تنهاییت میشم! بیا اصلا من ... فقط تورو خدا بیخیال اون کاناله شو undecided»

یه سری گروهم هست که 85% اعضاشون منقرض شدن، اون 15% بقیه هم دارن چت یا تبلیغ می کنن یا زیرآبی میرن و مخ میزنن یا... خلاصه از این گروه ها و کانال ها اینقدر زیاده که اگه بخوام پشت پرده ی همشون رو نقد و بررسی کنم، خودش یه مستند جنجالی و طولانی میشه؛ پس به همینقدر بسنده میکنم!

زندگی در فضای مجازی و تلگرام

توی این قسمت هم میخوام یادی کنم از گدایان مدرن که اسیر گدایی مدرن شدن laughing توی تلگرام پر شده از کسانی که دنبال لایک و سین و ممبر و ... هستن و بازم یه سری افراد فرصت طلب پیدا شدن که از آب گل آلود ماهی بگیرن! احتمالا خیلیامون از این مسابقات تلگرامی دیدیم که میگن برنده ی مسابقه برنده ی فلان گوشی میشه و ... ولی زهی خیال باطل smile برگزار کننده های این مسابقات و چالش ها، فقط دنبال جذب کردن افراد سمت کانال های خودشون هستن ولی بازم ملت همیشه در صحنه به امید آیفون ایکس و ... شروع به گدایی لایک و سین و ... میکنن! یه سریام که نمایندگی این کارا هستن و خدمات پولی ارائه میدن و حسابی ملت رو سرکیسه کردن money-mouth

پ.ن: مورد داشتیم مسابقه ی زیباترین عکس تو یه کانال تلگرامی برگزار شده بعد عکس اصغر سگ سیبیل تو زیرپوش آبیش، با کلی لایک و سین نفر اول مسابقه شده foot-in-mouth

زندگی در فضای مجازی و تلگرام

اینم از پروفایل 85% از جووونای امروزی. جاالبه که هیچکدوم هم افسرده نیستن! tongue-out اصطلاح شاخ مجازی رو دیگه اغلب افراد شنیدن! گوشی های ارزون قیمت سامسونگ و هواوی باعث شدن که دیگه دست بچه 8 ساله تا پیرزن و پیرمرد 85 ساله یه گوشی ببینیم و کاربر تو فضای مجازی داره واسه خودش ول میگرده. بعد با ورود همین جوجه موجه ها به فضای مجازی و تلگرام، پدیده ی شاخ های مجازی به صورت گسترده شیوع پیدا کرد. اغلب دار و دسته ی این شاخ های مجازی رو دهه هشتادی ها و دهه نودی های نسبتا محترم تشکیل میدن، یه درصد کمی هم دهه هفتادی ها و ... هستن!!! این مورد یکی از بحران های جدی فضای مجازیه که متاسفانه توسط مسئولین مدیریت نمیشه frown

متاسفانه پدیده ی خودشاخ پنداری مثل ویروس ایدز داره فراگیر میشه و شاخ های مجازی که توی دنیای واقعی هیچ بووووقی (بازم عمو سانسورچی نگذاشت رک حرف بزنم sealed) نشدن، با کوچ کردن به تلگرام و ساخت یه کانال یا گروه، واسه خودشون یه مکتبی زدن و هر روز هم به پیروانشون اضافه میشه! اینگونه از جانداران، با تلاش و پشتکار فراوان تونستن خیلی از مرزها و استاندار های سنی تو زمینه های مختلف ائم از قلیون و سیگار کشیدن تا شکست عشقی و خونه خالی و ... رو جا به جا کنن surprised این موجودات رو به راحتی می تونین از روی پروفایل هاشون تحت عناوین مختلف مثل دخی تخص، پادشاه تاریکی، پدرام هکر، دخترک مغرور، پسرک خاص، پرنسس بابا و ... شناسایی کنین!

پ.ن: اگه چندتا از همین شاخ های مجازی و دهه هشتادی و نودی ها جز تیم مذاکره کننده ی ایران برای توافق برجام بودن، به احتمال 85% الان مذاکرات هسته ای نتیجه ی مثبت میداد و آمریکا و اروپا و متحدانش الان خاک پای ایران بودن laughing اون قسمت هم که تو پروفایل تلگرام تحت عنوان بیو (Bio) شاهد اون هستیم، برای اینه که طرف یه بیوگرافی کوچیک از خودش و زندگیش بنویسه ولی انگار جماعت محترم قضیه رو 180 درجه برعکس متوجه شدن و هرچیزی نوشتن به جز اصل کاری رو undecided

زندگی در فضای مجازی و تلگرام

مسلموناااااا گریه کنین... روشنفکراااا گریه کنین... هموطنااااا گریه کنین... ایرانیاااااا گریه کنین... تلویزیونیا، رادیوچیا، بچه هیئتیا، بسیجیا، قرصیا، دواییا و منقلیااااا... گریه کنین، دارم میام cry عمو سانسورچی خیلی باهام کلنجار رفت که این قسمت رو ننویسم ولی من دلو زدم به دریا و نوشتم smile بالاخره اگه حقیقی وجود داره، بهتره باهاش مواجه بشیم تا اینکه ازش فرار کنیم، هرچند اون حقیقت تلخ باشه wink یادتونه همون اول کار درمورد شماره مجازی باهاتون حرف زدم؟ خیلی از همین کارایی که توی عکس بالا می بینین، توی همین شماره های مجازی انجام میشه تا اشخاص شناسایی نشن. خدا میدونه دیگه چه کارای کثیف دیگه اون تو انجام میگیره... البته عکس در این مورد زیاد دارم wink ولی دیگه بیشتر از این در این مورد نمی نویسم و این دسته از افراد رو مورد قضاوت قرار نمیدم.

سخن پایانی

از این معضل ها، فسادها و ناهنجاری های مختلف همه جای دنیا هست و این تنها گوشه ای از اونه که سعی کردم توی تلگرام ایرانی ها به نمایش بگذارم! شخصا معتقدم که فضای مجازی، شبکه های اجتماعی و اینترنت مثل چاقو می مونه! میتونی باهاش به خودت و دیگران صدمه بزنی یا یه غذای خوشمزه درست کنی و دلی از عزا در بیاری laughing همه ی اینا مزایا و بدی های خودشون رو دارن، منم همون اول کار گفتم که قراره روی بدی هاشون مانور بدم، پس امیدوارم قبل از اینکه انگشت انتقاد و اسلحه های فحش بارتون رو به سمت بنده ی حقیر بگیرین، مطلب رو کامل، بی طرف و به دور از احساسات و عقاید شخصیتون بخونین!

پ.ن: عزیزان من؛ این فضای مجازی که الان بحث سرش خیلی داغه و اغلب افراد ازش بد میگن، از اول اینطوری نبوده! این دنیای مجازی اول خالی از سکنه بود، بعد خود ما و بقیه ی افراد واردش شدیم و با کارهای خوب و بدمون اون رو ساختیم! الانم شده بازتاب همون کارای ما وگرنه خودش از اول اینقدارم بد نبوده! بیچاره اگه زبون داشت، یه دل پر از فحش تقدیم همه ی کاربرانی که اونو بدنام کردن میکرد laughing پس بیاین قبل از اینکه فضای مجازی رو قضاوت و انتقاد کنیم، خودمون رو مورد قضاوت و انتقاد قرار بدیم وگرنه اون زبون بسته که به خودی خود گناهی نداره!

آخرین ویرایش در سه شنبه, 26 بهمن 1400 ساعت 16:16

2 نظرها

  • پیوند نظر Kosar دوشنبه, 18 شهریور 1398 ساعت 19:47 ارسال شده توسط Kosar

    صاحابش اومد که?( اکبری آمیرزا)

  • پیوند نظر اکبری آمیرزا محله چاله میدون شنبه, 16 شهریور 1398 ساعت 18:01 ارسال شده توسط اکبری آمیرزا محله چاله میدون

    ????????

نظر دادن

پر کردن بخش های ستاره دار (*) ضروری است! لطفا هنگام ارسال نظرات خود، عفت کلام را نیز رعایت فرمایید 😀