پایتون چیه؟
سال ۱۹۹۱ میلادی زبان برنامهنویسی پایتون (Python) منتشر شد اما به دلیل نوپا بودن، یه زبان برنامه نویسی پایین رده محسوب میشد. در طول زمان پایتون پیشرفت کرد و گستردهتر شد، همچنین برنامهنویسها درک بهتری نسبت بهش پیدا کردن و هر روز افراد علاقهمند به پایتون بیشتر شدن تا اینکه امروزه پایتون به یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی دنیا تبدیل شده و کاربردهای زیادی هم داره! فلسفه طراحی زبان برنامه نویسی پایتون به قابلیت شیگرایی و نحوه ی تعامل افراد با اون تاکید داره. شیگرایی یکی از مباحث پیشرفته در برنامه نویسیه که در این دورهی مقدماتی تا پیشرفته به اون پرداخته میشه ولی منظور از نحوهی تعامل، یعنی نحوهی تعامل کدهای پایتون در نوشتن، خواندن و درک کردن اون توسط انسان هاست تا سرعت فرآیند های یادگیری، ساختن انواع برنامهها و پیش بردن پروژهها بیشتر بشه. به طوری که کدهای پایتون و نحوه ی کد نویسی در اون شبیه به زبان آدمه، اما آدمی که زبانش انگلیسی باشه :)
چرا باید پایتون یاد بگیرم؟
پایتون در عین آسونی، کاربردهای زیادی هم تو زمینه های مختلف مثل هوش مصنوعی، داده کاوی، پردازش تصویر، برنامه نویسی وب، برنامه نویسی برای کامپیوترهای شخصی و ... داره. همچنین از این زبان برنامه نویسی پرکاربرد در ساخت برنامه هایی مثل یوتیوب (YouTube)، اینستاگرام (ّInstagram)، درآپ باکس (Dropbox) و ... استفاده شده. احتمالا درباره طراحی وب با زبان برنامه نویسی پی اچ پی (PHP) و فریمورک لاراول (Laravel) شنیده باشین ولی از زبان برنامه نویسی پایتون هم میشه در زمینه طراحی وب استفاده کرد. یکی از فریمورک های پایتون به اسم جنگو (Django) برای طراحی وب و برنامه نویسی سمت سرور استفاده میشه که خیلی هم قدرتمنده و هر روز محبوبیت و استفاده از اون در دنیا و حتی داخل ایران هم داره بیشتر و بیشتر میشه!
البته اگه از اون دسته افرادی هستین که از برنامه نویسی اطلاع خاصی ندارین، حتما توصیه می کنم مطالب زیر رو مطالعه کنین:
- برنامه نویسی به زبان آدمیزاد چیه؟
- زبان های برنامه نویسی سطح پایین (Low Level) و سطح بالا (High Level) چیه؟
- کدوم زبان برنامه نویسی رو یاد بگیرم؟
- الگورتیم و الگوریتم نویسی چیه؟
- پیش نیازهای شروع برنامه نویسی
تفاوت پایتون با سایر زبان های برنامه نویسی چیه؟
زبان های برنامه نویسی زیادی مثل سی (C)، سی پلاس پلاس(++C)، سی شارپ(#C)، جاوا (Java)، جاوا اسکریپت (Java Script)، پی اچ پی (PHP) و ... وجود داره و از هرکسی بپرسین کدوم زبان برنامه نویسی رو یاد بگیرم؛ یه زبانی رو پیشنهاد میده و بعضیام میگن فقط فلان زبان برنامه نویسی خوبه برای یادگیری و...! اما حقیقت اینه که بهترین بین زبان های برنامه نویسی وجود نداره، بلکه هر زبان برنامه نویسی در یه زمینه یا زمینه هایی کاربرد داره و هرکدوم مزایا و معایب خودشون رو دارن. از خوبی های پایتون میشه به سادگی و در عین حال قدرتمند بودن اون اشاره کرد که البته این زبان برنامه نویسی محبوب؛ کتابخونه های زیادی هم داره که میشه با استفاده از اونا در زمینه های مختلفی کارکرد.
- معرفی دوره
- محتوا و سرفصلها
- پیش نیازها
- حرف دل نویسنده
- اطلاعات تکمیلی
- تماشا از آپارات
- تماشا از یوتیوب
-
امروزه زبان برنامه نویسی پایتون (Python) به عنوان یه زبان قدرتمند، محبوب و همه فن حریف شناحته میشه که یادگیری اون هم آسونه، چون به راحتی میشه اون رو خوند، فهمید و ترجمه کرد. اگه تازه قراره برنامهنویسی یاد بگیرین، بهتره با یه زبان برنامهنویسی آسون شروع کنین که گیج و خسته نشین، به همین خاطر پایتون یه انتخاب خیلی خوبه و تصمیم گرفتم که این دورهی آموزشی رو با همهی توانم ضبط کنم و در اختیار همه قرار بدم تا کسانی که علاقهمند به یادگیری برنامه نویسی هستن، از یه جایی شروع کنن. همچنین دانشجوها و کسانی هم که به یادگیری برنامهنویسی با پایتون نیاز دارن، بتونن از این دوره استفاده کنن. در این دورهی آموزشی، مباحث مقدماتی و پیشرفتهی برنامه نویسی با زبان پایتون تدریس میشه.
-
قسمت ۰۱) آشنایی با برنامهنویسی و معرفی دورهی آموزشی
قسمت ۰۲) نصب ابزار موردنیاز: نصب پکیج پایتون و نرم افزار Visual Studio Code
قسمت ۰۳) متغییرها، مقدارها و انواع دادهها در پایتون
قسمت ۰۴) نحوهی ورودی گرفتن و نمایش خروجی، همچنین آشنایی با عملگرها و عملوندها در پایتون
قسمت ۰۵) بولینها و عملگرهای منطقی
قسمت ۰۶) دستورات شرطی
قسمت ۰۷) حل تمرین و یادگیری نکات بیشتر
قسمت ۰۸) حل تمرین و یادگیری نکات بیشتر
قسمت ۰۹) حل تمرین و یادگیری نکات بیشتر
قسمت ۱۰) حل تمرین و یادگیری نکات بیشتر
قسمت ۱۱) درک مفهوم فهرست کردن (ایندکس کردن)
قسمت ۱۲) ایندکس کردن رشتهها در پایتون
قسمت ۱۳) ایندکس کردن لیستها در پایتون
قسمت ۱۴) برش زدن رشتهها در پایتون
قسمت ۱۵) برش زدن لیستها در پایتون
قسمت ۱۶) حلقهی تکرار فور (For)
قسمت ۱۷) حلقهی تکرار فور (For)
قسمت ۱۸) حلقهی تکرار فور (For)
قسمت ۱۹) حلقهی تکرار وایل (While)
قسمت ۲۰) حل تمرین و یادگیری نکات بیشتر
قسمت ۲۱) حل تمرین و یادگیری نکات بیشتر
قسمت ۲۲) رشتهها (Strings)
قسمت ۲۳) رشتهها (Strings)
قسمت ۲۴) رشتهها (Strings)
قسمت ۲۵) رشتهها (Strings)
قسمت ۲۶) آشنایی با چند مفهوم -
توی این دوره سعی شده نحوهی تدریس به گونهای باشه که اغلب کاربران به خوبی مفاهیم رو درک کنن و پیش نیاز خاصی در مورد پایتون یا زبانهای برنامهنویسی دیگه و علوم مختلف لازم نباشه. کارکردن با کامپیوتر، دانش ابتدایی از ریاضیات، کمی تا حدودی دانش زبان انگلیسی برای فهمیدن مطالب (چون کامپیوتر و برنامهنویسی، علم ما فارسی زبانها نیست) و سرعت تایپ مناسب؛ حداقل پیش نیازهای این دوره هستن.
-
ضبط کردن یه دورهی آموزشی خوب و با کیفیت اونم به صورت فیلم و ویدئو کار آسونی نیست، چون شخص باید همهی مطالب رو به صورت واضح بیان کنه تا اغلب افرادی که از اون آموزش استفاده میکنن، به راحتی بتونن مفهوم رو دریافت و مطالب رو درک کنن. به همین خاطر سعی میکنم هر هفته حداقل یه قسمت از آموزش رو ضبط و در ادامهی همین مطلب منتشر کنم تا خیلی هم وقفه بین ویدئوها نیفته! البته با صرف هزینهی مالی و دست بردن تو جیب مبارکتون میتونین در کلاسهای برنامه نویسی شرکت کنین یا انواع و اقسام آموزش های مختلف رو تهیه کنین، در آخر هم معلوم نیست راضی باشین یا نه...
البته اگه این آموزش به صورت رایگان در اختیار همه قرار گرفته دلیل بر بیکیفیت بودنش نیست و بندهی حقیر سعی میکنم با همهی عیبها و کم و کاستیهایی که دارم یا این ویدئوها و فیلمهای آموزشی میتونه داشته باشه، حداقل از لحاظ محتوا و فهموندن مفاهیم به مخاطب مشکلی نداشته باشه! شما عزیزانی هم که به صورت رایگان از این فیلمهای آموزشی استفاده میکنین، اگه از محتوا خوشتون اومده و راضی هستین، میتونین وب سایت باگنامه رو به دوستان و آشنایان خودتون معرفی کنین تا اونا هم از امکان آموزش رایگان و با کیفیت بهره مند بشن! در صورت تمایل هم میتونین به بخش حمایت مالی مراجعه کنین و با پرداخت مبلغ دلخواهی هرچند کم، توی هزینههای ساخت این آموزشهای رایگان که از حساب شخصی این بندهی حقیر تامین میشه و هیچ حامی یا پشتیبان مالی خاصی هم نداره، سهیم بشین🙂 -
نام دوره: آموزش صفر تا صد برنامهنویسی با پایتون (Python)
نسخه پایتون: ۳
ناشر: باگنامه
مدرس: مرتضی کریمی
زبان: فارسی
مدت زمان: نامعلوم تا ضبط کامل دوره
نوع آموزش: ویدئویی با کیفیت اچ دی - HD
قیمت: رایگان -
-